Nesmrtelnost a dlouhověkost pro starší a pokročilé

aura

Nesmrtelnost je moje oblíbené téma. Napsal jsem o ní už několik článků. Byly to spíš takové povrchní výkřiky. První pokusy, jak uchopit téma. Ono moc lidí nevěří tomu, že by mohli místo stárnutí mládnout, zatím je to nevyšlapaná cesta.

My jsme ti, kteří ji vyšlapávají. A tak i první texty o nesmrtelnosti, nestárnutí, dlouhověkosti a mládnutí jsou neučesané prototypy.

Základní myšlenky o nestárnutí a mládnutí:

  • Duše je nesmrtelná a přechází z jednoho života do druhého.
  • Duše řídí tělo.
  • Tělo není stárnoucí hmota, ale spíš zhmotněná energie. Pokud se nám podaří energii udržet na dostatečně vysoké úrovni, na vysoké frekvenci, tělo nebude stárnout a bude mládnout. Jak je libo.
  • Energii pohání psychika – myšlenky a pocity.
  • Základem pro to, abychom nestárli, je uvěřit tomu, že je to možné.

Hezké, jenže takhle si to uspořádat v hlavě nestačí. Tohle je spíš taková autosugesce. Samotná víra v nesmrtelnost nestačí. Je potřeba jít do hloubky. Taky bych rád znal, co je v té hloubce. Zatím to jen tuším. Abychom se dostali do hloubky a pochopili nesmrtelnost, musíme se podívat za oponu smrti anebo před oponu narození.

Proč vlastně člověk umírá? A proč se rodí.

Podle klasického názoru umírá na jakési opotřebení jednotlivých orgánů. Podle alternativního názoru proto, že mu došla životní energie.

Já si myslím, že člověk umírá ze dvou důvodů. Buď je ze života odvolán, aby nedělal další špatné věci. Anebo je povolán někam dál, protože život ne zemi už pro něj nemá smysl. (Zdravím paní K.)

A proč se člověk rodí? Aby se něco naučil, aby splnil své poslání a zažil nějaké pocity. (Trošku to motám a nechce se mi to česat.)

Když výše uvedené sesumíruji a vydoluji z toho něco o nesmrtelnosti, vycházejí mi z toho další podmínky nesmrtelnosti:

  • Kdo chce být nesmrtelný, nesmí Stvořiteli zavdat důvod, aby ho odvolal ze života. (Hustý, co?) Jinými slovy, musí být Spravedlivý nebo možná až Dokonalý.
  • Musí mít nějaký důvod být na Zemi, tedy nějaké poslání, které se během života nevyčerpá. Mám takovou naivní představu, že nesmrtelný člověk si ta poslání průběžně generuje, aby se naučil nové věci.
  • Musí mít napojení do sfér, kam se dostane po smrti a kde byl před životem, aby odtud mohl brát potřebné informace. Aby dokázal něco jako naplánovat své další zrození do již hotového těla.

Jak na to tak koukám, ta nesmrtelnost je docela fuška. Proč se ale nepokusit alespoň o její předstupeň o dlouhověkost. Samozřejmě dlouhověkost v mladém těle. Proč to nezkusit?

3 komentáře u „Nesmrtelnost a dlouhověkost pro starší a pokročilé

  1. Tomas

    Zdá se že směr je správný skoro bych řekl že to sedí . Možná pár detailů jako že společné vědomí jež tvoří celek a že každý má specifické poslání po generace . Jinak řečeno nesmrtelnost je jakási esence absolutna a věřím že není neuskutečnitelná . Jen holt není třeba spěchat nechme to zatím takhle i smrtelnost má výhody . Viz krásná věta a kdo by chtěl žít věčně .

    1. kVítek

      Těší mne, že věříš, že nesmrtelnost není neuskutečnitelná.

      Čím víc lidí tomu bude věřit a bude se tím zabývat, tím víc informací (jak na to) se objeví …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *