Germánská nová medicína Dr. Hamera (GNM®), ochutnávka

Harald Baumann - Germánská nová medicína Dr. Hamera

Výpisky z přednášky pana Haralda Baumanna o Germánské nové medicíně Dr. Hamera, k vidění na
http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=9228 a http://blip.tv/file/2173894/

„Léčit bez poznání Germánské nové medicíny je jako chtít zdolat himálajský vrchol ve spodním prádle a s deštníkem.“

Syn doktora Hamera Dirk Hamer byl postřelený, absolvoval mnoho operací a nakonec zemřel otci v náručí. Jeho otec vzápětí dostal nádor (teratom) varlete. Nádor varlat je frustrovaný pokus o vytvoření živého organismu. Proto v těchto teratomech se někdy dají najít zbytky zubů, kostičky, vlasy. Dr. Hamer se nechal operovat a přemýšlel nad příčinou. Proč dostal právě rakovinu varlete a ne něčeho jiného. Vyšetřoval ženy s cystami na vaječníku a ptal se jich, co bylo jejich nejhorším zážitkem těsně předtím. Jedna řekla, že to byl potrat. Druhá, že manžel byl u doktora a ten mu řekl, že nikdy nebude moc mít děti. Jiné ženě pes vběhl pod auto a podlehl zraněním. Všechno to byly případy, kdy lidé někoho ztratili. Tehdy Dr. Hamer vyslovil myšlenku: Rakovina varlete a cysta na vaječníku může vzniknout při konfliktu ztráty milovaného člověka nebo zvířete.

Každé ochoření má dvě významné fáze.

Duševně biologický konflikt, Dirk Hamerův syndrom (DHS) to spouští. Nejtěžší, akutně dramatická a izolující konfliktní šoková událost, která nás přistihne nepřipravené. Projeví se na psychice, mozku a na nějakém orgánu. Tělo si tu situaci zapamatuje. Na psychické úrovni máme nutkavé myšlení, člověk na to myslí ve dne v noci. Na úrovni orgánů máme růst nebo úbytek buněk. A na úrovni mozku tyto konflikty dokážeme fotografovat a lokalizovat. Synapse se rozpojí a vytvoří se nové spojení. A když se konflikt vyřeší, roztrhnuté synapse se opět spojí.

V první fázi má studené končetiny. Dochází ke ztrátě chuti a úbytku váhy.
Když se konflikt vyřeší, když najdeme řešení, organismus se překlopí do horké fáze. Psychická úleva, horečka, výtoky.

V první fázi:
Orgány řízené starým mozkem – množení buněk.
Orgány řízené velkým mozkem – úbytek buněk.

Obsahem konfliktu rakoviny tlustého střeva je vždy nestravitelný hněv, v důsledku něčeho, co mě žere až do nevydržení. A když se to pacient dozví, udělá asociativně krok k rakovině jater. Rakovinu jater je možné dostat jenom tehdy, když má člověk takzvaný konflikt smrti od hladu.

Osteoporóza, úbytek buněk v kostech – ztráta sebeúcty.

Skleróza multiplex – jako obsah má konflikt bezvýchodnosti, nemožnosti úniku.

Diabetes – konflikt hnusu, něco se mi nesmírně hnusí, nebo z toho mám strach.

Zápal slepého střeva má jako obsah nestravitelný, odporný, sviňský (v originále šajze) konflikt. Dítě vidí, jak se rodiče hádají.

V germánské nové medicíně je pro diagnózu důležité, jestli je člověk levák nebo pravák. Pokud má žena pravačka obavy o manžela a jedná se o duševně biologický konflikt, tak dostane rakovinu pravého prsa. Pokud by však měla konflikt se svou dcerou, nebo matkou, dostane rakovinu levého prsa. Bavíme se o onemocnění mléčných žláz.

Pokud se jedná o onemocnění mlékovodů (duktální mamaceae?), jde o konflikt odloučení, partner, (anebo na druhé straně) matka či dcera je odtržen od hrudi.

Podle germánské nové medicíny ultrazvuková vyšetření dítěte jsou velmi zlá, dítě vidí, že ho venku nečeká nic dobrého a dostane žloutenku.

Děti v Africe, co mají nafouknutá břicha, mají zvětšená játra. Reakce organismu na konflikt smrti hladem. Biologický význam je vytvořit víc trávících šťáv pro lepší strávení potravy. Alkoholik nedostane rakovinu jater proto, že pije alkohol, ale proto, že mu ho druzí chtějí sebrat. Když se nedostane k alkoholu, jakoby umíral od hladu. Dalším důvodem onemocnění jater je takzvaný revírní problém. Například matka potká na záchodě milence své nedospělé dcery, ale nevyříkají si to. Nebo hádky o peníze.

Když se cítíme nemocní, tak jsme už ve druhé fázi, ve fázi léčení. Když to vypadá nejhůř a jdeme za doktorem, tak už jsme ve fázi opravy. Tuto opravu dělá tělo samo. A pokud sníme lék, tak pak tvrdíme, že za to může lék. Proto je důležitá trpělivost.

Kocourovi hnisaly oči, měl vypoulené víčko, protože na něj neměli čas a byl přehlížený. Dovolili mu spát v posteli a zlepšilo se to.

Psoriáza na pravém loktu zvenku, když je to zapálené a šupinaté, je konflikt překročení hranice s partnerem. Nech mě na pokoji, zmizni, jdi pryč.

Psoriáza na pravém loktu zevnitř v ohybu, vždy to znamená opak, nechoď pryč, zůstaň.

Na druhé (levé) ruce se to týká matky, dcery. Dominantní ruka je vždy pro partnera.

Rakovina plic – strach ze smrti.

Tajemství nejlepšího možného zdraví: Pokoj v duši, veselost a spokojenost jsou základem všeho štěstí, dobrého zdraví a vysokého věku. Když se vám podaří žít v harmonii se sebou samým a se svým okolím a k tomu vás vyzývám, zemřete zdraví, náhle a ve vysokém věku.

Každý, kdo pochopí germánskou novou medicínu, získá důležitý princip. Nikdy víc k doktorovi. A protože zdravotnictví má pětkrát až sedmkrát větší obrat než zbrojní průmysl, je pochopitelné, proč je Dr. Hamer už víc jak 24 let zatracovaný, proklínaný a vyháněný do exilu.

Pět přírodních zákonů:

  1. DHS (Dirk Hamerův syndrom) Každé onemocnění vzniká tou nejtěžší, vysoce aktuálně dramatickou a izolující konfliktní šokovou událostí.
  2. Každé onemocnění prochází dvěma fázemi. Nutkavé myšlení, úbytek hmotnosti, špatný spánek. A horká fáze opravy.
  3. Každé nemoc je řízená z mozku. Každý orgán a dokonce každá buňka má své relé (spínač) v mozku. Dr. Hamer tuto mapu mozku objevil.
  4. Mikrobi neblokují naše vyléčení ani nejsou našimi protivníky. Naopak optimalizují léčbu. Vždy, když máme mikrobi a baktérie, tak už se léčíme. Neexistují virusy způsobující chorobu.
  5. Každá nemoc je účelový biologický osobní program přírody vytvořený na přežití v zájmu celku.

Dr. Hamer vytvořil tabulku nemocí, kde je pro každý orgán, spouštěč nemoci, ohnisko v mozku a obě fáze nemoci.

To byla ochutnávka a teď, co si o tom myslím …
Germánská nová medicína je pěkné sousto ke strávení. Líbí se mi na ní spojitost psychiky, mozku a orgánu.

Pokud jsem to dobře pochopil, tak doktor Hamer je praktik a ke svým poznatkům přišel na základě pozorování pacientů. Je tedy možné, že některé věci nepostřehl, protože jsou ukryté hlouběji. Mechanismus vzniku nemoci je podle mne daleko jemnější a na jejím počátku nemusí být dramatická šoková událost. Říká se, že stokrát nic umořilo vola. S člověkem to bude podobné. Otázka tedy zní, co spouští lehké nemoci typu kašel, chřipka, angína. A co třeba úrazy?

Podobně jako knize pana Sinelnikova Dohoda s nemocí, tak i Germánské nové medicíně tak, jak jsem ji pochopil, dávám jedničku, protože obojí je krok správným směrem (na rozdíl od klasické medicíny) a to směrem k psychickým příčinám nemocí. Za tou jedničkou je desetinná čárka a za tou čárkou je trojka. Známka 1,3. Klasická medicína by měla v průměru něco mezi trojkou a pětkou. Případ od případu. Občas i jedničku, třeba sádra na zlomeninu. Ale to jenom kvůli tomu, že jsem ještě neviděl, jak se dá zlomenina zacelit v reálném čase, jako se to stalo polepšenému dřevorubci.

To, že konkrétní psychické příčiny různých nemocí se u různých autorů více či méně liší, na to jsem si už zvykl, a proto všechny autory beru s rezervou, dokud ty příčiny neuvidím na vlastní oči. Anebo alespoň dokud nedohledám ve své psychice, že to sedí.

Také mne nechává chladným způsob, jakým Dr. Hamer vysvětluje vznik nemoci. To, že každé onemocnění prochází dvěma fázemi. Myslím si, že něco je před nemocí (v pocitech a myšlenkách), pak zvolna přichází nemoc, její intenzita se stupňuje a teprve pak přijde krutá rakovina, občas doprovázená „dramatickou a izolující konfliktní šokovou událostí“. Pan Hamer se zaměřuje právě na ty nejkřiklavější příběhy.

Pokud vycházím pouze z té přednášky, tak na rozdíl od mého oblíbeného učení Avenna® zde nevidím duchovní přesah. Ano, jde tu o psychiku, ale Avenna celé zdraví směřuje k něčemu vyššímu a život i zdraví člověka zasazuje do vyššího řádu. Germánská medicína staví na konfliktní šokové události, ale neptá se, proč vůbec tato situace nastala. (Nebo se ptá?) Germánská medicína je oproti Avenně slabý odvárek. Ještě by to chtělo doladit a vychytat.

Zásadní i když na první pohled neviditelný rozdíl vůči tomu, jak pracuje například paní Katka K. z Avenny, je ten, že zatímco Dr. Hamer příčiny nemocí odvozuje z pozorovaných případů, Katka je přímo načítá z duše pacienta. Má vhled do toho, co se děje a dokáže dohledat jemné nitky příčin nemocí. Je to jako nebe a dudy nebo jako trakař a Porsche.

I když Germánská nová medicína se mi nejeví jako mistrovská léčba, je to krok správným směrem (v porovnání s klasickou medicínou i většinou alternativních metod) a může pomoci hodně lidem. Zejména v těch nejhorších případech typu rakovina, kdy věřím tomu, že jsou psychické příčiny celkem spolehlivě vypozorovány.

A protože jsem vtipálek stejně jako pan Baumann, vrátím se k jeho úvodnímu citátu: „Léčit bez poznání Germánské nové medicíny je jako chtít zdolat himálajský vrchol ve spodním prádle a s deštníkem.“

Léčit s Germánskou novou medicínou je jako poplést si kopce a místo himálajského vrcholu lézt na horu Říp. Až tam člověk vyleze, pokud bude dobrá viditelnost, rozhlédne se a uvidí, že existují ještě vyšší kopce.

Odkazy:
Germánská nová medicína Dr. Hamera – úvod
Prezentace Dr. Hamera k 25. výročí GNM

Doporučené čtení … Avenna.cz – sekta nebo Poselství Spravedlivosti a Dokonalosti?

9 komentářů u „Germánská nová medicína Dr. Hamera (GNM®), ochutnávka

  1. Radka

    Vše prochází vývojem. I Dr. Hamer časem dojde dál. Jako velmi pozitivní, vidím fakt, že lékař má odvahu veřejně hlásit (a bránit) jinou teorii, než na které vyrostl, vystudoval a měl v ní letitou praxi. Je to trnitější cesta, než u lidí, kteří se klasické medicíně nevěnují. Nesrovnávejme nesrovnatelné.

    1. VíTeK

      Já ho chválím a fandím mu, zejména pokud mu „sebrali diplom“ a věznili ho, pokud to bylo za jiný názor. Ale jsem kritický, protože hledám to nejlepší z nejlepšího. Bylo by skvělé, kdyby došel dál.

      Kdo myslíš, že má delší cestu ke zdraví, elektrikář nebo doktor? Doktor se může každý den přesvědčovat na vlastní oči, že to nefunguje. Nedoktor na začátku věří doktorovi. Doktor má podle mne víc signálů, že něco není v pořádku … ale je zamilovaný do medicíny a živí ho to, tak nechce uznat, že něco není v pořádku.

      Spíš je to o otevřenosti než o znalostech.

      1. Radka

        Je to asi o otevřenosti. Ale doktor je naučený, že tuhle nemoc způsobuje "tohle" a léčí se to "tímhle". A teď si představ, že přijde na myšlenku, že nemoc způsobuje něco zcela jiného. Zákonitě začne uvažovat o tom, že se celou dobu ve škole učil kraviny. Kdo se přes to přenese, je třída 🙂

  2. Tomáš

    Hamer je samá konspirační teorie a tlačení na pilu. Pokud má takovou výzkumnou sílu za sebou, kdyby měl trochu EQ, mohl jít krůček za krůčkem, publikovat po kouscích, a neměl by nejmenší problém.

    Paktuje se s podvodníky (Iwan Götz, údajný "velkorabín" který mu "dosvědčil" že v Izraeli jeho metody tajně používají už dávno, ale jen pro židy, a díky tomu tam mají velmi nízkou úmrtnost na rakovinu).

    Tvrdí (http://www.pilhar.com/Hamer/Korrespo/2008/20081011_Hamer_an_Miklosko.htm) mj. že

    – soud v Kolíně tlačil na Univerzitu v Trnavě, aby ho nenechali habilitovat

    – chtěli ho Francouzi nechat podepsat, že už GNM nebude nikdy dělat, aby byla ponechána Rabínům k výhradnímu užití

    To jsou věci který si člověk snad ani nemusí nikde ověřovat…

    Kdyby tlačila Univerzita v Tubingenu nebo jinde, to je vše uvěřitelné, ale soud v Kolíně? Rabíni mě ale dostali 🙂

    Kam to takový člověk může dotáhnout s prosazením svých myšlenek, i kdyby byly sebevíc geniální a pravdivé?

    Ty základy jsem kdysi četl, a znělo to dobře, i když většině normální člověk vůbec nerozumí, je to hodně odborně. Uzdravování ovšem přenechávají tělu, nemají na to žádné metody … tak daleko chápáním zatím nejsem 🙂

    1. VíTeK

      Děkuji za doplnění. Ano, byly tam náznaky neuznaného génia a pronásledování či paranoie. Já jsem se držel přednášky a věci samotné.

  3. Míša

    Určitě nějaké procento pravdy na tomto učení je.Ale kdyby bylo pravdou, že plod, který v těle matky projde ultrazvukovým vyšetřením a z toho důvodu dostane žloutenku-to by měli žloutenku všichni novorozenci, protože dnes je už UV vyšetření běžné a těhotné matky jich mají několik.

    A za další….Cystu na vaječníku jsem měla v 16 letech. Nepřišla jsem o žádnou milovanou osobu, ani zvíře a na potratu jsem taky nebyla.

    Myslím si, že je tady hodně co dolaďovat a tak , jako u všeho, je třeba si to pro sebe cenzurovat.Věřit sám sobě a své intuici.V čem si nejsem jistá, to nechávám otevřené.Zatím jsem nic pravdivějšího, než je učení Avenny nepoznala.

    Děkuji i za tento článek.

    1. Vlaďka Komlová

      Míšo jsem na tom podobně,Avennu mám vyzkoušenou na sobě,ne vždy se mi podaří vše zastavit,neustále si ověřuji v praxi,zda to sedí,většinou ano,i když to navenek někdy vypadá ,že ne,tak později ke mně přijde informace a krásně mi to zapadne jako puzzle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *