Jak budovat osobní značku a stát se NeBanánem

banány

Když jsem se poprvé doslechl o akci s názvem Banán za Milion aneb Průvodce BUDOVÁNÍ VAŠÍ OSOBNÍ ZNAČKY, napadlo mne, že to bude další rychlokvašený podnikatelský kurz. Někdo mi bude radit, jak se mám oblékat, co mám říkat, abych byl “in”, oblíbený a úspěšný.

Tak tohle nemusím. Raději budu chodit ve svém odrbaném tričku než si na něco hrát.

Zvědavost však zvítězila a tak jsem si “knihu zdarma” stáhnul a začetl jsem se do ní …

Na začátku malé vysvětlení:

1. Banán = člověk usilující o banán (nebo jinou pomíjivost) Banáni se vyznačují tím, že stojí ve frontě (na banány) a čekají, jestli na ně vyjde řada.

2. NeBanán = člověk usilující o přeměnu (sebe sama)

3. Tento článek obsahuje partnerské odkazy, pokud na ně kliknete a něco si tam koupíte, vám to (možná) změní život a já zbohatnu

Knihu jsem přečetl doslova jedním dechem (kromě toho, že jsem mezitím musel jít k paní zubařce a vyluxovat).

Nebylo to vůbec povrchní, naopak. A bylo to hezky napsané. Cituji:

“Ušli jste tisíce mil, přebrodili tisíce řek a viděli slunce tisíckrát za kopce zapadat. Přesto vám to zopakuji – nic jste neušli. Ačkoliv se krajina kolem Vás měnila, roční období plynula a vaše tělo zestárlo – vy sami jste uvnitř zůstali stejní. Nezměnění.

Soustředění dojít NĚKAM. Šli jste cestou BANÁNŮ. Čekali jste ve Frontě, ačkoliv jste spálili tisíce kalorií. Má to jednu světlou stránku – po této dlouhé cestě si uvědomíte to podstatné – je načase přestat chodit NĚKAM. Uvědomíte si, že není třeba nikam chodit. Že chůze sama za něčím je vyčerpávající a nesmyslná …

Cílem druhé cesty totiž není někam dojít. A už vůbec ne natrhat někde na konci cesty banány. Cílem druhé cesty je zkrátka pochopit sám sebe. Zažít ji. Spojit s ní svůj život. Řekl bych dokonce, že posláním druhé cesty je ji vytvořit. Rozumíte, co vám zde nyní říkám? Cílem cesty je ji stvořit.”

“Když nevíte, co jste zač, jak to mají vědět lidi kolem vás?”

Pokud je budování osobní značky o tom, jak poznat sebe sama a pro sebe a pro svět ze sebe dostat to nejlepší, tak říkám: “ANO, to se mi líbí”.

Knihu si můžete zdarma stáhnout na stránce http://www.frontanabanany.cz

(Protože znám informační podnikatele, tak už vím, že následovat bude kurz budování osobní značky zdarma a pak nabídka placeného pokračování. A proč ne? Pokud to někomu pomůže k sebepoznání …)


Dodatek o týden později:

E-book byl skvělý, kampaň mi připadá trapná a bulvární a tak si z ní dělám (trapnou a bulvární) legraci … Pozor na shnilé banány!

5 komentářů u „Jak budovat osobní značku a stát se NeBanánem

  1. matej

    Jsem nebanan,kery se stal nebananem studiem sebe sama ve fronte na banany

    Neboli chci naznacit,ze obe naznacene cinnosti-tj poznavat sebe sama a zit v profannim svete se nevylucuje,naopak-kazdodennicinnosti,kere delam,mohou slouzit prave jako vynikajici marerial ke studiu sebe sama

    Co delam,proc to chci delat,jak to delam,jake pocity,jake myslenky,kdo to je,kdo to dela..jake ma motivy..atd

    …a…

      1. matej

        Rozdelovat zacal autor-jedni stoji ve fronte= to sem nazval profanni cinnost,tj profanni svet-a mas pravdu,mel sem presneji napsat profanni POHLED na svet

        No a nebanani ve fronte nestoji,tedy sou ve svem zas svete,neboli maji svuj pohled

        Ma pripominka se tykala prave tech pohledu,na kterych zalezi,ackoli-jo,svet je jen jeden

        Mohu si cistit zuby nebo pit pivo nebo delat dobre skutky-S PROFANNIM POHLEDEM

        Anebo mohu delat tytez veci v DUCHOVNIM DUCHU a zkoumat pritom ony situace ve vztahu k sobe-ke sve Podstate-a objevovat tak I onu Podstatu sveta a dal…

        Omlouvam se,jesli sem to podal nesrozumitelne…

        Zdarek

        A dik za upozorneni

        …a…

  2. Tomáš

    hm zjednodušit je potřeba různá témata , aby měla sílu .

    Jinak řečeno marketink atd. vládne světu podnikatelských příruček a návodů je tolik že mě napadá otázka chtějí pomoct nebo vydělat .

    Odpověď je jednoduchá vydělat .

    Blbnout hlavu vám bude hodně lidí , ale rozpoznat to je ta pravá výhra . 🙂

    1. kVítek

      Tenhle program mi přijde hodnotný. Jeho autor prý vydělává díky své značce 250 tisíc Kč měsíčně. Na druhé straně propagace téhle akce je vylhaná a bulvární. Trapná snaha zaujmout. Naučil jsem se na věci dívat tak, že nejsou dobré nebo špatné, ale někomu dají víc a někomu míň a ani autoři nejsou dokonalí a neznají všechno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *